Залцбург на колело

 6 дни, 5 нощувки - организирана екскурзия

Очаквайте нови дати през 2024 г.

Качете се на велосипеда си, разгледайте родния град на Моцарт, насладете се на вкусна храна и на невероятната природа по време на тази 6-дневна екскурзия. Оценен като най-добър град за 2020 г. от Lonely Planet, австрийският град винаги се опитва да удиви и изненада своите посетители!

  • Специални интереси:
  • колоездене
  • културен туризъм
  • активен отдих
  • история
  • храна и вино
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА

Идеално разположен в Залцбург, Best Western Plus Amedia Art е на пешеходно разстояние от замъка Мирабел и градините Мирабел, като същевременно е на разстояние с кола от крепостта Хохензалцбург и двореца Хелбрун. Хотелът предлага 101 стилни единични и двойни стаи за гости, всяка с черно и червено обзавеждане и модерни удобства, включително Wi-Fi. Гостите могат да прекарат деня с прекрасен бюфет в залата за закуска и да се отпуснат с питие в целодневния бар. Допълнителните удобства включват перални услуги и спа център.

програма на екскурзията

Залцбург на колело

6 дни, 5 нощувки, организирана екскурзия - очаквайте нови дати за 2024 година


Програма по дни
Какво включва

Ден 1

Отпътуване от летище София към летище Franz Josef Strauss (MUC)Munich Мюнхен с полет на Lufthansa

ЗАЛЦБУРГ. Частен трансфер от летище Мюнхен до Австрия и красивия Залцбург. Настаняване във вашия хотел. След известно време за освежаване вашият екскурзовод ще ви отведе на пешеходна 3-часова обиколка из зашеметяващия Залцбург. Известен със своята барокова архитектура, църкви, впечатляващ замък и красиви калдъръмени улици, градът заслужено е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Насладете се на първата си вечеря в хотела и се отдайте на заслужена почивка.


Ден 2

ДВОРЦИТЕ Hellbrunn & Hallein / Хелбрун и Халайн/

След добър нощен сън и обилна закуска е време да се качите на колелото си! Започнете с лесно пътуване до бароковия дворец Хелбрун. Построен за принц-архиепископа на Залцбург Маркус Ситикус фон Хоенемс през 17 век, дворецът е известен със своите фонтани и „водни игри“, които привличат хиляди посетители всяка година. Продължете по Залцах до Халайн, живописен град с тесни улички, красиви къщи и история, датираща от келтите. Прекарайте свободно време в Халайн. Връщане до хотела с велосипед по обратния маршрут. Вечеря в хотела.

Разстояние: около 20 км с колело в едната посока / Лесно

карта на маршрута

Ден 3

Залцах - Талгау - Мондзее

Карайте покрай река Залцах, преди да продължите по неизползвания маршрут на влак Ischler до Eugendorf. До 1957 г. теснолинейната железопътна линия свързва спа градчето Бад Ишл със Залцбург. Велосипедната пътека ви води през тучни ливади до Талгау и до подножието на „Драконовата стена“, впечатляващ скален масив, който се простира в Мондзее. Продължете към центъра на едноименния град. Може би разпознавате базиликата, където Мария и Георг фон Трап се ожениха във филма „Звукът на музиката“?

Насладете се на обяд в Мондзее и се разходете, преди да се върнете по обратния маршрут във вашия хотел. Вечеря в хотела.

Разстояние: около 40 км / лесно до умерено

карта на маршрута

Ден 4

Алпендорф и Санкт Йохан им Понгау

Започвайки от Алпендорф/Понгау, карайте надолу по планината към велосипедната алея Тауерн. От град Шварцах се продължава по „Putzengraben” по малко използван път през гората. Силно препоръчително през горещите летни дни! На кръстовището маршрутът продължава наляво към Goldegg Weng. След като стигнете до Goldegg Weng, имате няколко възможности: Завийте надясно към Meislsteinalm (изкачване от около 300 м) или завийте наляво към Goldegg. След като стигнете до Goldegg, карайте покрай езерото и продължете обратно към долината до Schwarzach и обратно до Alpendorf. Връщане в хотела. Вечеря.

Разстояние: около 30 км /леко до умерено

карта на маршрута

Ден 5

Залцбург - Берхтесгаден

Тръгнете по живописния участък от Залцбург до Берхтесгаден по велосипедната алея на Моцарт. Преминете през Grödig и продължете през германската граница до очарователния град Marktschellenberg. Известен със своята топкова мелница от 17-ти век, градът някога е произвеждал каменни мрамори, които са били изнасяни за Източна и Западна Индия. Това е най-старата мелница от този вид в Германия и се намира до драматичния каньон Almbachklamm. Продължете към Берхтесгаден и прекарайте известно време в разходки и разглеждане на града, преди да се върнете в хотела отново с колоездене.

Възможно е също така да комбинирате посещението в Берхтесгаден с романтичното Кьонигзее или с посещение на известното Орлово гнездо /след предварителна заявка, преди самото пътуване/.

Вечеря във вашия хотел.

Разстояние: около 25 км в едната посока / очаквайте леки наклони на връщане в Залцбург

карта на маршрута

Ден 6

Край на екскурзията. Отпътуване.

Освобождаване на стаите и трансфер до международното летище в Мюнхен за вашия полет към дома.


Този сайт е собственост на Риъл Адванс ООД и съдържа информация за дейността на тази фирма, предлаганите от нея услуги в областта на хотелския мениджмънт, управление на градски и ваканционни апарт-комплекси и отделни имоти. Сайтът съдържа допълнителна информация за туристическата и туроператорската дейност на Риъл Адванс ООД, както и оферти за хотели, екскурзии и почивки на изгодни цени в България, Гърция, Турция, Унгария, Малта, Италия, Австрия и още страни в Европа и по света. Тук може да изпратите запитване за резервация за почивка на море, планина или СПА, както и да резервирате някоя от акуталните промо оферти на ТО Риъл Адванс . Информацията публикувана на сайта е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Актуална информация можете да получите в офиса на фирмата или по имейл. Съгласно чл. 28, ал.2 от ЗТ за достоверна и вярна се счита информацията, предоставена от нас по имейл, телефон или в нашия офис. Някои от снимките в този сайт за защитени от Закона за авторското право, поради което е необходимо съгласието ни, ако желаете да публикувате някои от тях.