Формула 1 Гран При в Баку, Азърбейджан 2023

Дати на провеждане: 27.04-30.04.2023 / индивидуални туристи,група/

Офертата включва:

  • 4 нощувки със закуска в хотел Diamond Hotel Baku 4* в двойна или единична стая

  • Билет за Формула 1 - според избраната категория

  • Трансфери от летището до хотела и обратно

  • Застраховка при пътуване

  • Екскурзия из Баку с екскурзовод

Офертата не включва транспорт до Баку, но ТО "Риъл Адванс" може да го организира по желание на туристите.

Цената зависи от броя туристи. Моля, изпратете запитване, за точна калкулация на офертата.

Детайли по офертата

Настаняване в луксозния 4-звезден хотел "Даймънд Баку" с включена сутрешна закуска. Разположен в сърцето на града, Diamond Hotel Baku предлага комфортно настаняване в близост до различни атракции. Просторни стаи с климатик, телевизор с плосък екран, самостоятелна баня и сейф. Гостите могат да се насладят на вкусни ястия в хотелския ресторант.

Другите удобства и услуги включват безплатен паркинг, фитнес център и бар. В близост са площада на свободата и културния център Heydar Aliyev.

Има опции за настаняване в други хотели или апартаменти от различна категория.

Билет за Формула 1

С опцията за стандартен билет /General Admission/ посетителите имат достъп до определени места за сядане и правостоящи около пистата.Те могат да се разхождат и ние ги съветваме да отидат рано, за да намерят най-доброто място.

Билети за Paddock Club по заявка. Formula One Paddock Club е официалното ексклузивно VIP гостоприемство за всяко Гран при на Формула 1. С този пакет се наслаждавате на най-добрите гледки към всяка писта, на гурме мултистепенни менюта с изискани ястия и отворени барове за шампанско.

ПРОГРАМА ПО ДНИ

ДЕН 1

В зависимост от вашето пристигане ще стигнете до тренировката навреме или може да закъснеете. Надяваме се, че сте се убедили да вземете кола под наем, за да сте гъвкави и да можете да коригирате графика си, когато идвате.

Пистата Baku City Circuit, разположена в Баку, Азербайджан, е третата най-дълга автомобилна писта в календара на Формула 1 с дължина 6,003 километра и построена близо до булевард Баку.

Практически сесии

Всеки Grand Prix започва с 3 безплатни тренировки, като 2 от тях се провеждат в петък, всяка от 90 минути - един сутрин, а другата- следобед. Последната тренировка е в събота. Шофьори, различни от редовните шофьори, наречени трети шофьори, могат да участват в петъчни тренировки на мястото на редовния пилот. Третите шофьори обикновено са новодошли, които се опитват да натрупат опит и експозиция на подобни събития.

ДЕН 2

След закуска - квалификация на пистата Баку Сити

Квалификационни сесии

Вторият ден, събота, започва с 3-та тренировка сутринта с продължителност един час. Квалификационната сесия следва следобед и тази сесия се използва за определяне на стартовия ред за деня на състезанието (събота). Квалификационната сесия продължава един час и е разделена на 3 елиминационни фази − Q1, Q2, Q3, с малки интервали между тях.Q1 продължава 18 минути и всички 20 автомобила се състезават на пистата. От тях петте най-бавни коли се елиминират и заемат местата − 16, 17, 18, 19, 20 в решетката. Q2 започва след кратък интервал с 16 коли и продължава 15 минути. Отново петте най - бавни коли се елиминират и те заемат местата − 11, 12, 13, 14, 15 в решетката. И накрая, Q3 започва с 10те оставащи коли и е с продължителност 12 минути и запълва останалите 10 позиции в решетката. Най-бързият пилот заема "полупозишън", позиция на решетката, която се счита за най-добра за започване на игра.

ДЕН 3

След закуска - Време е да видим кой ще участва в състезанието! Това е денят на състезанието.

Основното събитие на Гран При, състезателният ден, се провежда в неделя следобед.

Експертни съвети

Едно от най-добрите и запомнящи се изживявания през целия уикенд е възможността да слезете в бокса веднага след края на състезанието и добрите изживявания през целия уикенд е възможността да слезете в бокса веднага след края на състезанието и да се присъедините към другите фенове за празненствата на подиума. Пистата обикновено се отваря за фенове само минути след края на състезанието, така че ако искате добър изглед към подиума, приближете се до финалната линия, когато краят на състезанието наближи.

ДЕН 4 /опционален/

Ден за разходка из Баку и разглеждане на забележителностите му.  По желание на туристите можем да организираме обиколка с екскурзовод на града и близките Баку забележителности.

ДЕН 5

Време е да кажем "Довиждане" на красивия Баку.

След закуска - с пълен куфар с нови впечатления започва вашето пътуване до дома.

за дестинацията - НАКРАТКО за азърбейджан и баку

Азърбейджан и неговата космополитна столица Баку

Ограничена от Каспийско море и Кавказките планини, бившата съветска република Азербайджан е известна като Земята на огъня, по отношение на своите древни жители, почитащи огъня.Исторически част от Великия път на коприната, тя е страна с богато наследство и несравнима култура, която се гордее с множество природни, архитектурни, археологически и исторически паметници.Посетителите могат да очакват с нетърпение да проучат разнообразни атракции, включително град Баку, космополитната столица на страната; очарователния град Секи, представящ богато украсения дворец на Xan Sarayi, и резерватът за петроглифи Кобустан, включен в списъка на ЮНЕСКО, който защитава хиляди каменни гравюри, датиращи от преди 12 000 години.

БАКУ

Разположен на брега на Каспийско море, Баку, столицата на Азербайджан, е най-големият град в Кавказ. Красива смесица от старо и ново, Баку е архитектурно завладяващ град, където вдъхващи страхопочитание небостъргачи от стъкло и стомана се издигат над сгради от съветската епоха и калдъръмения Стар град, включен в списъка на ЮНЕСКО, който датира от 12 век.Посетителите на Баку могат да се насладят на древните и съвременни изкушения на града, разхождайки се по озеленения булевард Баку, една от най-дългите алеи в Европа, посещавайки многото музеи или вечеряйки в луксозните ресторанти на покрива, всички предлагащи невероятна гледка към Баку през нощта.Силно се препоръчва и пътуване до близката Огнена планина, на чийто връь непрекъснато пламти огън от природен газ.