топ съвети и идеи при посещение на формула 1

Предварителна подготовка и полезни съвети, за да се превърне вълнуващото ви изживяване на състезателните писти в един незабравим спомен.

В продължение на повече от сто години Монца представлява важен етап от календара на Формула 1 и през 2024 г. Храмът на скоростта ще бъде домакин на 95-ото издание на Гран При на Италия. История, скорост, дързост, адреналин: пистата Брианца продължава да приветства всички феномени на световния автомобилизъм и техните заклети фенове, защото перфектно въплъщава някои от основните ценности на моторния спорт. Всяка година любителите на скоростните изживявания чакат с огромно нетърпение датите на Формула 1 в Монца, за да се насладят за пореден път на вълнението и тръпката от победата на най-добрите!

През 2024 г. състезанието ще се проведе в периода 30.08-01.09. Туроператор “Риъл Адванс” организира група за посещение на Формула 1 в Монца. За да бъде изживяването ви на пистата неповторимо и запомнящо се, обаче, ние ще ви дадем полезни съвети и ще ви подготвим идеално за това дългоочаквано събитие.

1. Разгледайте старателно схемата на пистата и вижте в кой сектор са вашите места. Подберете входа, който дава най-лесен достъп до тях. Разумно е да ползвате мобилното приложение, което е налично почти за всяка писта за по-бързо ориентиране.

2. Внимателно се запознайте с транспорта, който ще ползвате за достигане на пистата. Изберете този, с който се стига най-бързо и лесно. От Милан до Монца предпочитан начин за придвживане е с влак, който е изключително редовен и върви на всеки 10 минути.

3. Няколко пъти проверете прогнозата за дните, в които ще сте на състезанието. Ако е дъждовно - задължително си вземете чадър и дъждобран, както и резервни дрехи за пробличане.

Ако е прекалено горещо си носете слънцезащитен крем, слънчеви очила, шапка/капела/ и тениска за преобличане. Заредете се с голямо количество вода, за да сте хидратирани през деня.

4. Удобните обувки са задължителни, особено ако сте без седящи места. Движението обикновено е през целия ден, обикаляйки от едно място на пистата до друго място.

5. Не е излишно да си носите сандвичи и снаксове за бързо хапване, както и пластмасови бутилки с вода. Напитки и храна могат да се закупят от автоматите и павилионите на място, но там цените са значително завишени.

6. Не носете течности в стъклени бутилки, защото са забранени! Внасянето на алкохол също не е позволено.

7. Не забравяйте своя напълно зареден от предния ден фотоапарат и зарядно на батерии за смартфона си! Бинокълът е нещо доста полезно в случай, че сте на по-задни места и желаете да виждате отчетливо и в детайлно какво се случва на пистата.

8. Допълнителни неща, които да сложите в раницата са сухи и мокри кърпи за лице и ръце, дезинфектант, мека възглавничка, на която да седите, маркер и книга/снимка за взимане на автограф.

В деня на самото състезание станете рано! Най-напред вижте дали сте взели със себе си билетите ви за Формула 1.  Проверете внимателно, дали сте сложили всичко необходимо (изброено по-горе) в раницата си и тръгнете в час, който ви позволява да сте на пистата възможно най-рано, за да избегнете тълпите по входовете.

След края на състезателния ден изчакайте поне 1 час, преди да се отправите към изходите. Със сигурност в по-късните часове на вечерта общественият транспорт също няма да е толкова натоварен с хора и пътуването ви обратно към хотела ще е значително по-спокойно и комфортно.

Ако сте фенове на Формула 1 и се интересувате от или планирате посещение на състезанията, можете да попълните следната форма за запитване.

Ако искате да следите новините, офертите и статиите ни, последвайте ни в социалните мрежи -
Facebook и   Instagram .