Пътуването – инвестиция в незабравимо преживяване или лош спомен ( краткият път между правилния и лошия избор за посещение на Формула 1)

В нашата статия ще научиш:

1. Дълбокия смисъл на инвестицията в спомени.

2. 9-те риска при пътуване в чужбина.

3. Как още можеш да избегнеш тези неприятности.

4.  Ще се запознаеш с 4 ключови фактора за това, как да направиш пътуването си за Формула 1 лесно, приятно, удобно и изгодно.

  Казват, че „пътуването е единственото нещо, което те прави богат“.

Може да се каже и така. Това не означава богатство във финансово отношение, освен ако професията не е свързана с пътувания, но определено е богатство на опит, знания и спомени. Натрупваме изживявания от различни части на света, срещаме се с различни култури, опознаваме чудесата.

            Пътуването ни позволява да изследваме нови места и дори да излезем от зоната си на комфорт. Когато организираме пътуване в чужбина, това ни носи прекрасни и безценни изживявания, но има и такива, които могат много да ни разочароват. Да, някои неща могат да се окажат страшно приключение, но в лошия смисъл. Затова с проучване и правилна подготовка, можеш да си подсигуриш спокойствие. За да започнеш с проучването, предлагаме 9 риска при пътуване в чужбина:

Peзepвиpaйтe внимaтeлнo

Aĸo peзepвиpaтe caми caмoлeтнитe cи билeти, xoтeлcĸoтo нacтaнявaнe и aвтoмoбилa пoд нaeм, бъдeтe внимaтeлни зa дecтинaциитe, дaтитe и имeнaтa, ĸoитo въвeждaтe. Bъзмoжнo e дa избepeтe гpeшeн дeн или мeceц и пpoмянaтa дa ви cтpyвa пapи.

Aĸo вce пaĸ ce cлyчи дa cбъpĸaтe, нeзaбaвнo ce cвъpжeтe cъc caйтa, oт ĸoйтo cтe peзepвиpaли, зa дa пoпитaтe зa пpoмянa. Koлĸoтo пo-бъpзo гo нaпpaвитe, тoлĸoвa пo-гoлямa e вepoятнocттa гpeшĸaтa дa ви cтpyвa пo-мaлĸo.

Джoбни – в бpoй или c ĸapтa?

Hиe биxмe ĸaзaли – и двeтe, ĸaтo пapитe в бpoй ca пo-cĸopo зa вceĸи cлyчaй. Πлaщaнeтo c ĸapтa oт дocтa вpeмe нe e тeмa тaбy, дopи и извън Eвpoпa, тaĸa чe, aĸo нe ви ĸocтвa дoпълнитeлни тaĸcи, зaщo дa нocитe пapи в бpoй?

Здравословни проблеми

Най-често срещаните заболявания са от хранителни отравяния и стомашни неразположения. Затова съветваме да взимаш бутилирана вода, защото тя със сигурност е питейна. Внимателно подбирай храната си, особено когато се продава свободно по улиците. Можеш да опиташ местни деликатеси, но само при положение, че нямаш чувствителен стомах. За да имаш защита, ако все пак възникне здравословен проблем, те съветваме да закупиш туристическа застраховка. Тя ще ти помогне в случай, че нещо се обърка.

Крадци

За съжаление, те са проблем. Дори да отидеш в модерна и развиваща се страна, трябва да внимаваш, защото те са някъде там. Съветваме те, ако ходиш с чанта, да я държиш винаги под наблюдение и пред теб. Внимавай и със скъпите модни аксесоари. Преди да тръгнеш проучи и страната където отиваш, дали има българско представителство.

Претъпкани места

Доколкото е възможно, стой далеч от многолюдни места. Ако искаш да посетиш фестивал, отиди с приятели или с хора, които познаваш.

Изгубен багаж

Загубата на багаж по време на пътуване, за съжаление се случва често. Със сигурност имаш поне един познат, на когото му се е случвало или знаеш за такъв случай. За да избегнеш тази ситуация, можеш да поставиш отличителни знаци на багажа си, маркирай го. Още по-добре е да закупиш застраховка, която има покритие за загубен багаж.


Загуба на документи

Личните документи са супер важни при пътуване в чужбина и не само. Увери се, че ги носиш в теб и ги слагай на сигурно място. Съветваме те и да си направиш копие на личните документи, което да не носиш с теб.

Отмяна на полет

Анулирането на полет също се случва и за съжаление нямаш контрол над това. Най-добрият начин да избегнеш това е да вземеш застраховка, която покрива отмяна на пътуване. Така направените разходи за самолетен билет, ще ти бъдат възстановени.

Снимки

При пътуване в чужбина, имаме много поводи да си правим снимки/ видеа. Обаче има места, на които не можеш да снимаш или да записваш видео от съображение за сигурност. Следвай инструкциите, за да няма неприятности. Внимавай и за екстремни места за снимки, те не трябва да бъдат на всяка цена.

Какви са ползите от пътуване с Туроператор?

Нека разгледаме какви ползи имаме, когато изберем да се доверим на туристическа агенция за пътувания:

· Работят с избрани хотели – всички добри туроператори знаят кои хотели са коректни и кои – не. Те работят само с проверени места и имат договор с всички. Това ти гарантира спокойствие и липса на проблеми при настаняването;

· Съдействие при избора на пътуване – агентите ще ти покажат разнообразни оферти, сред които да можеш да се ориентираш и да избереш най-подходящата за твоя вкус и бюджет. Ще се обърне специално внимание на твоите предпочитани дестинации, но не е невъзможно да откриеш и нещо ново и интригуващо, което да заслужава вниманието ти;

· Договор – всяка компания ще сключи договор с теб, за да бъдат и двете страни спокойни. Без значение дали търсиш място за почивки, или за екскурзии, договорът дава една допълнителна сигурност, че всичко вече е резервирано и няма от какво да се притесняваш;

· Застраховка – повечето туристически агенции предлагат и застраховка за пътуване. Тя включва различни опции при различните компании, затова задължително попитай за нея преди да избереш кой да организира твоята почивка;

· Лесен избор – повечето туроператори имат онлайн сайт, на който удобно ще можеш да разгледаш предлаганите оферти и да разбереш дали има нещо подходящо за теб. Така няма да обикаляш излишно в търсене на перфектната оферта. Можеш да я намериш изцяло онлайн!

Да вземем, например, едно пътуване за посещение на  състезание на Формула 1. Добре е да си зададеш следните въпроси?

1. Смяташ ли, че нямаш време да се погрижиш лично за всички детайли по пътуването си за Формула 1?

2. Трудно ли е за теб да организираш посещението си на Гран при?

3. Искаш ли навреме да стигнеш за състезанието / за кулминационния момент/?

4. Чувстваш ли, че нямаш свободно време за интересни преживявания?

Ако отговорът ти на тези въпроси е „ДА“, то тогава следващата стъпка е да намериш твоят доверен Туроператор.

Ето критериите, по които да избереш с кого да работиш.

На първо място провери дали Туроператорът има издаден лиценз от Министерството на туризма и дали има валидна задължителна застраховка от лицензирана застрахователна компания.

       По-големият опит на Туроператора е гаранция за по-голям професионализъм и сигурност. Познавайки добре трудностите, с които могат да се сблъскат неопитните туристи, те могат да те предпазят от всички горепосочени трудности.

Да се върнем на примера за пътуване с цел посещение на Формула 1.

Един опитен Туроператор ще ти предложи лесно, удобно, приятно и изгодно посещение на пистите.  

Защо е лесно? Ти не се занимаваш с нищо по организиране на пътуването, само изразяваш желанията си и твоят Туроператор ще свърши всичко вместо теб.

Това е най-удобният за теб начин да се насладиш на събитията, тъй като са предвидени и избегнати всички възможни проблеми по престоя. Едно от тях са претъпканите автобуси и задръстванията в деня на състезанията.

А колко по-вълнуващо и забавно е, когато имаш съмишленици, с които да можеш да споделиш тези незабравими мигове! Това прави престоят повече от приятен.

Пакетната цена и отстъпките, които получава Туроператорът ти гарантира най-добрата обща цена по престоя.

Риъл адванс - най-икономичното, сигурно  и бързо пътуване до финалите на Гран при!

 

Какво правим ние?

            Ние сме лицензиран  туроператор Риъл адванс с над 15-годишен опит в организацията на събития и работим с любители на Формула 1, които нямат време и възможност да организират самостоятелно посещението си на пистите и биха искали да преживеят емоцията от цялото състезание, без да се занимават със странични детайли като трансфери, нощувки, храна, билети и др.

               Това, което отличава нашата работа от тази на други туроператори е, че ние осигуряваме придвижване със самолет, 3-дневно посещение на  състезанието и цялостна организация по пребиваването в чуждата страна. Благодарение на това нашите клиенти могат да повишат адреналина си като изживеят драматичния сблъсък на най-добрите състезатели на пистите и същевременно да спестят много време и пари по организацията и пътуването.

         Ако   искаш ли да научиш повече, следващата стъпка е да кликнеш на  този линк и да попълниш въпросника, който ще ни ориентира в изготвянето на  твоята индивидуална оферта, която ще ти гарантира сигурност, спокойствие и незабравими спомени на пистата.


Ако искате да следите новините, офертите и статиите ни, последвайте ни в социалните мрежи - Facebook и   Instagram .