общи условия за записване

Цени и начин на плащане

Цените се заплащат в лева по фиксинг на БНБ в деня на плащане по банков път по сметка на Риъл Адванс ООД.

Начална и крайна дата на пътуване

Началната дата на пътуването е отбелязана във всяка една от програмите и се счита за дата на първата нощувка, освен ако не е упоменато изрично друго. Крайна дата на пътуването се счита датата след последната нощувка.

Минимален брой участници

Изискването за минимален брой участници е упоменато във всяка програма. Ако не е упоменато изирчно, това ознчава, че екскурзията се провежда , независимо от броя на записалите се.

Разписание на полети

Разписанието на полетите може да претърпи промени съгласно изискванията на авиокомпаниите, които изпълняват съответния полет.

Резервации:

Резервация за пътуване може да се направи по телефон, директно чрез интернет страницата ни или на електронната поща, след като представите следната информация:

 • трите имена на всички пътуващи на латиница по задграничен паспорт

 • желана категория на хотелите, вид настаняване

 • период на пътуване, желан брой нощувки

 • специални изисквания

Резервацията се пази 24 часа, след което е нужно подписване на Договор за организирано пътуване и авансово плащане на 30% - 50% (според офертата) от общата сума по резервацията. Срокът за потвърждение на резервацията е 48 часа. В случай, че са изчерпани свободните места по някоя от дестинациите или хотелите, клиентът ще бъде уведомен след обработване на резервацията и ще бъде предложен алтернативен вариант.

Авансово плащане:

Резервацията се счита за напълно потвърдена от страна на клиента след авансово плащане по банков път в размер на 30% до 50% (според офертата).

Промени в резервациите:

В случай, че клиентът желае да промените дестинация, хотел и т.н., е необходимо да се направи нова резервация, която ще бъде потвърдена отново при горепосочените условия.

Доплащане:

Остатакът до пълната сума трябва да бъде внесена не по-късно от 30 работни дни преди датата на заминаване. Освен в случаите на конкретни кампании като Коледа, Нова Година, Великден и др., когато пълно плащане е дължимо 40 дни преди датата на заминаване. В противен случай резервацията се счита за анулирана и клиентът дължи неустойка според условията за анулации.

Анулации при пътуване в чужбина:

В случай, че клиентът се откаже от туристическия пакет по причини независещи от ТО Риъл Адванс, анулации на потвърдени услуги се извършват при следните условия:

 • от 19 дни до датата на пътуването - неустойка 100% от пакетната цена на човек

 • от 44 дни до 20 дни преди датата на пътуването - неустойка 85% от пакетната цена на човек

 • от 60 до 45 дни преди датата на пътуването - неустойка 50% от пакетната цена на човек

За някои оферти изискванията за плащане и анулация се различават от общите, но са описани подробно към всяка програма.

Анулации при пътуване в страната:

В случай, че клиентът се откаже от туристическия пакет по причини независещи от ТО Риъл Адванс , анулации на потвърдени услуги се извършват при следните условия:

 • от 6 до датата на пътуването - неустойка 100% от пакетната цена на човек

 • от 19 дни до 7 дни преди датата на пътуването - неустойка 85% от пакетната цена на човек

 • от 30 до 20 дни преди датата на пътуването - неустойка 50% от пакетната цена на човек

 • в случай, че настъпи анулация в срок различен от гореупоменатите, същата се разглежда, според условията на конкретната оферта

Рекламации:

Рекламации относно организация и провеждане на пътуването, клиентът може да представи в писмен вид и срок до 3 дни след датата на завръщане по електронен път. Клиентът е длъжен да представи протокол, описващ проблема, подписан от представител на приемащата агенция в съответната страна и самия него. Фирмата-организатор уведомява клиента за отговора на съответната рекламация до 30 работни дни от депозирането й.

При необходимост туроператорът си запазва правото за промяна на часовете на тръгване, датите, цените и условията на офертите, за което ще бъдете уведомени своевременно.

ЕКИПЪТ НА РИЪЛ АДВАНС ХОЛИДЕЙ ВИ ПОЖЕЛАВА ЩАСТЛИВИ И ЗАПОМНЯЩИ СЕ ПЪТУВАНИЯ!